Openbare Basisschool Dakpark (Rotterdam) | Scholen op de kaart (2024)

Catharina Beersmansstraat 80 3025 EJ Rotterdam

  • Openbare Basisschool Dakpark (Rotterdam) | Scholen op de kaart (1)
  • Openbare Basisschool Dakpark (Rotterdam) | Scholen op de kaart (2)
  • Openbare Basisschool Dakpark (Rotterdam) | Scholen op de kaart (3)
  • Openbare Basisschool Dakpark (Rotterdam) | Scholen op de kaart (4)
  • Openbare Basisschool Dakpark (Rotterdam) | Scholen op de kaart (5)
  • Basisonderwijs
  • Openbaar
  • 136 leerlingen
  • Download de Schoolgids

In het kort

Toelichting van de school

Openbare basisschool Dakpark, de fijnste en leukste school in het superdiverse Delfshaven!

De school ligt aan de voet van het Dakpark,een groene oase in een stedelijke omgeving. Het verborgen geheim van onze school is de grote binnentuin waar kinderen veilig kunnen spelen en ravotten.

We zijn een warme, kleine school met een gezellig en gedreven team. Wij leren de kinderen optimaal gebruik te maken van hun specifieke capaciteiten en talenten. Wij streven ernaar dat de leerlingen zich trots en gelukkig voelen en dat zij vol zelfvertrouwen de toekomst tegemoet zien.

Dakpark biedt naast het reguliere onderwijs ook LAN-onderwijs aan nieuwkomers (Leerplichtige Anderstalige Nieuwkomers). Deze tijdelijke opvang is voor kinderen die uit het buitenland komen en nog niet voldoende Nederlands spreken om deel te kunnen nemen aan het onderwijs in een reguliere klas.

In het pand is ook Kinderdam gevestigd voor de kinderen van 2,5 tot 4 jaar oud.

Zoekt u een openbare basisschool voor uw kind, kom dan eens kennismaken. U en uw kind zijn van harte welkom bij ons op Dakpark!

Missie en visie

  • Wat is de missie en visie van deze school?

    Missie

    Een schoolcultuur is een plek waar in de dynamiek zich iets groters ontwikkelt: het gevoel van wederzijdse waardering, van het leren van en met elkaar." (Iliass el Haddioui, stadssocioloog)

    Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om de leerlingen goed voor te bereiden op het vervolgonderwijs en helpen hen bij het vinden van hun weg in een samenleving die constant verandert. Wij streven ernaar dat de leerlingen zich trots en gelukkig voelen en dat zij vol zelfvertrouwen de toekomst tegemoetzien. Wij leren kinderen zelfstandig te werken en problemen op te lossen. Ze leren plannen en eigen keuzes maken. Wij leren hen optimaal gebruik te maken van hun specifieke capaciteiten en talenten. Leerlingen beschikken over voldoende kennis, vaardigheden en competenties om ‘kansen’ te grijpen en ‘dromen’ te verwezenlijken. Voor alle leerlingen zien we volwaardig burgerschap als einddoel: de kinderen zullen zelfstandige, volwaardige leden van de multiculturele samenleving zijn.

    Visie

    Kwalitatief goed onderwijsbegint bij kundige, betrokken leerkrachten. Ons team is gemotiveerd, ervaren,goedgeschoold en kent elke leerling. We hebben aandacht voor het kind en zorgen dat elk kind zich optimaal kan ontwikkelen. Het team kijkt naar de mogelijkheden en leerbehoeften van ieder kind en sluit daarop aan. Goed onderwijs is gericht op de autonomie van leerlingen en op het samenwerken; beide aspecten hebben betrekking op de toekomstgerichtheid van het onderwijs.

    OBS Dakpark streeft naar maximale resultaten voor de basisvaardigheden taal, lezen & rekenen. Daartoe besteden wij in alle groepen extra aandacht aan goed woordenschatonderwijs. Wij besteden veel aandacht aan sociale en creatieve vaardigheden, een gezonde levensstijl en sportief gedrag.

    Het kind

    Door het veilige schoolklimaat durft het kind zichzelf te zijn. De leerkrachten maken aan de leerlingen duidelijk wat het leerdoel is waaraan zij werken en geven hen de juiste opdrachten en feedback om effectief te leren. Er wordt goed geluisterd en er is ruimte voor groepsdiscussie om te achterhalen of de lesstof daadwerkelijk is geland en of er vooruitgang is geboekt.

    De ouders

    Ouders zijn van harte welkom in onze school. Wij zien hen als educatieve partners met hetzelfde belang, namelijk een optimale ontwikkeling van hun kind. Hierbij is interesse en inbreng van zowel school als ouder essentieel. Wij zien hen als kenners van hun eigen kinderen, als opvoeders, partners en als belanghebbenden. OpOBS Dakpark geven wij inzicht in waar we mee bezig zijn en we betrekken de ouders actief bij het leerproces en bij de uitvoering van schoolactiviteiten.

    Pluriform en multidivers
    Onze school is een superdiverse school. Je treft er leerlingen uit alle windstreken, met verschillende achtergronden en culturen. Een dergelijke omgeving is waardevol en verrijkend voor kinderen. Kinderen leren de eigenheid van anderen te zien en te waarderen. Ze leren spelenderwijs respect te hebben hebben voor elkaar en elkaars achtergrond. De leerkrachten zijn hierin het voorbeeld en begeleiden de kinderen in dit leerproces.Ons doel is de kinderen hun basisschooltijd te laten afsluiten als evenwichtige, zelfredzame wereldburgers.

    Burgerschap
    OBS Dakpark besteedt bewust en gericht aandacht aan burgerschap in relatie tot het leven in Rotterdam en deze multiculturele wereld. Rotterdam is daarbij onze inspiratiebron en vindplaats. Het zelfbewustzijn, cultureel bewustzijn en de identiteitsontwikkeling van onze kinderen zijn geïntegreerd in ons onderwijsprogramma.We leren de kinderen verantwoorde keuzes te maken en een bijdrage te leveren aan de samenleving.

    In de leerlingenraad, die we vanaf dit schooljaar weer oppakken, leren leerlingen nadenken over belangrijke thema's, ze leren luisteren naar elkaar, ze leren meningen wegen om zo tot een goed gezamenlijk oordeel te komen.

  • Op welke manier geeft deze school invulling aan de identiteit?

    Basisschool Dakpark is een openbare basisschool. Alle leerlingen zijn welkom zolang wij hen de gewenste en passende ondersteuning kunnen bieden.

    Openbaar onderwijs betekent dat op onze school ieder kind, iedere ouder en iedere leerkracht welkom is,ongeachtzijn of haar geaardheid, sociale, culturele of levensbeschouwelijke achtergrond. Bij ons op school leren we kinderen van jongs af aan respect te hebben voor elkaars mening of overtuiging. We besteden actief aandacht aan de overeenkomsten en verschillen tussen kinderen, zonder voorkeur te hebben voor één bepaalde opvatting. Onze school heeft aandacht voor én biedt ruimte aan ieder kind, iedere ouder én iedere leerkracht.Daarbij verwachten we dat onze regels en afspraken worden gerespecteerd. OBS Dakpark wil een prettige en veilige omgeving bieden, waarin alle ruimte is om te ontdekken en te leren.

    Leerlingen die bij ons op school komen, helpen we verantwoordelijke, zelfredzame en bewuste burgers te worden. Burgers die zichzelf, de ander en de omgeving respecteren. We brengen hen kennis en vaardigheden bij, stellen hoge verwachtingen en stimuleren hen steeds een stapje extra te doen.

    Het onderwijs op onze school is gebaseerd op de fundamentele waarden afkomstig uit de Nederlandse Grondwet, de universele Rechten van de Mens en uit het Verdrag van de Rechten van het Kind. We creëren voor iedereen gelijke kansen en stellen iedereen in staat in volle vrijheid zijn of haar eigen keuzes te maken. We zien kansen en denken in mogelijkheden. We fixeren ons niet op problemen, maar richten ons op de mens, zijn/haar gedrag en unieke talent. Dat impliceert dat we in principe alle aangemelde leerlingen toelaten op onze school om hen een passend onderwijsaanbod te geven.

    Voor de LAN klassen, de zgn taalklassen, kunnen we niet alle leerlingen aannemen die aangemeld worden. In deze twee groepen kunnen we maximaal 16 leerlingen plaatsen.

Kenmerken van de school

  • Goed onderwijs
  • Samen leren
  • Kleinschalig en veel aandacht
  • Specialisme hoogbegaafdheid
  • Educatief partnerschap

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

We gunnen ieder kind in Delfshaven een school zoals de onze. We hebben een school met kleine groepen, aandacht voor ieder kind en een jong dynamisch team.

Op Dakpark werken we met een leerlingraad. De leerlingraad wordt gevormd door leerlingen uit de groepen 6 t/m 8. Binnen het overleg door het ManagementTeam (MT) wordt ruimte gemaakt om met de leerlingen te spreken over hun wensen of om problemen op te lossen.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
136
Landelijk gemiddelde
214

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

Voor de samenstelling van het team van openbare basisschool Dakpark verwijzen we naar de website van obs Dakpark.

We houden de ouders op de hoogte via de app Social Schools. in deze app staan ook de belangrijke data zoals vakanties, studiedagen, informatieavonden, feesten en activiteiten.

Veelgestelde vragen

  • Alles wat je wilt weten over de opvang:

    Hoe wordt opvang geregeld?

    Opvang voor schooltijd
    • Er is geen opvang
    Tussenschoolse opvang
    • In samenwerking met spelbegeleiders
    Opvang na schooltijd
    • In samenwerking met SEVA

    Waar vindt de opvang plaats?

    Opvang voor schooltijd
    Er is geen opvang
    Tussenschoolse opvang
    Buiten het schoolgebouw
    Opvang na schooltijd
    In het schoolgebouw

    Zijn er kosten voor de ouders?

    Opvang voor schooltijd
    Er is geen opvang
    Tussenschoolse opvang
    Nee
    Opvang na schooltijd
    Ja
  • Wanneer zijn de vrije dagen en schoolvakanties?

    VanTot en met
    Herfstvakantie16-10-202320-10-2023
    Kerstvakantie25-12-202305-01-2024
    Voorjaarsvakantie19-02-202423-02-2024
    Meivakantie29-04-202410-05-2024
    Zomervakantie15-07-202423-08-2024
    Toelichting van de school

    De studiedagen waarop de kinderen vrij zijn, zijn:

    • 5 oktober
    • 13 oktober
    • 22 december
    • 16 februari
    • 11 maart
    • 21 en 24 juni
    • 12 juli
  • Is er opvang tijdens vrije dagen en schoolvakanties?

    Nee

    Toelichting

    De kosteloze en deskundige opvang tijdens de middagpauze wordt gewaardeerd.
    Na schooltijd gaan onze leerlingen naar huis of naar de buitenschoolse opvang in de nabijheid van de school. Sinds 2023 hebben we een BSO in school voor onze leerlingen. De organisatie heet SEVA. Daar zijn wel kosten aan verbonden mocht u er gebruik van willen maken.

    Ook gaan onze leerlingen na schooltijd naar de School Sport Vereniging.

  • Wie is op welke momenten bereikbaar?

    DagenTijden
    directiedagelijks08.30 - 09.30, 14.30-15.30 uur
    intern begeleiderma. di. don. vrij08.30 - 09.30 uur
    medewerker ouderbetrokkenheidmaandag en donderdag08.00-15.00 uur
    schoolmaatschappelijk werkendedi en/of donderdag08.30 - 16.30 uur
    vakleerkracht gymdonderdag en vrijdagop afspraak
    remedial teacher ma t/m woe en vrijop afspraak
Weergave Schooltijden en opvang

Welk rooster hanteert deze school?

Continurooster

korte middagpauze, alle kinderen blijven over op school, één of meerdere middagen per week vrij

Anders, namelijk:

de leerlingen hebben een half uur middagpauze in de vorm van bewegend leren.

Opmerkingen bij het rooster
MaandagHalf uur middagpauze o.l.v. spelbegeleiders.
DinsdagHalf uur middagpauze o.l.v. spelbegeleiders.
Woensdag
DonderdagHalf uur middagpauze o.l.v. spelbegeleiders.
VrijdagHalf uur middagpauze o.l.v. spelbegeleiders.

Handige informatie

  • Op welke manier worden ouders betrokken bij deze school?

    Op Dakpark moeten kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Daarom is het educatief partnerschap van leerling-ouder en school van groot belang. We verwachten een geïnteresseerde en betrokken houding van ouders bij dit proces. Belangrijke voorwaarde hierin is dat ouders op school welkom zijn en zich welkom voelen.

    Wij waarderen de inzet van ouders bij hun kind en de school. Ouders vinden bij ons op school een ontmoetingsplek om met en van elkaar te leren. Onze medewerker ouderbetrokkenheid speelt daarin een grote rol. In onze ouderkamer organiseert zij uiteenlopende ouderactiviteiten. Het team van Dakpark vindt het belangrijk dat ouders zich veilig, gewaardeerd, gezien en gehoord voelen.

  • Op welke manier informeert deze school de ouders?

    Via Social Schools en mail worden de ouders/verzorgers geïnformeerd door de directie en het team.

    Leerkrachten sturen de ouders informatie met foto's over activiteiten die plaatsgevonden hebben.

    Om de peuters die, wanneer ze 4 jaar worden, te laten wennen aan het naar school gaan, zijn er op de maandag- en vrijdagochtend, spelinloop mogelijkheden voor ouders en hun peuter in de kleutergroepen. Op woensdag en vrijdag is dat van 8:30 tot 9:00.

    Tijdens de portfoliogesprekken vindt het gesprek plaats over hoe het leren gaat, wat gaat goed, waar werken we aan, waar zijn we blij mee en waar maken we ons zorgen over. Ook het advies voor het voortgezet onderwijs vindt in een persoonlijk gesprek plaats.

    Wanneer ouders vragen hebben, kunnen ze altijd bij de leerkrachten, de intern begeleider en de directie terecht.

  • Hoe kunnen ouders meedenken en -praten over het beleid?

    Ouders praten mee via:

    • Ouderraad
    • Medezeggenschapsraad
  • Wat is de klachtenregeling?

    Zie website BOOR
  • Bij welke activiteiten werkt de school samen met ouders?

    Op obs Dakpark worden ouders bij de volgende activiteiten betrokken:

    • Medezeggenschapsraad
    • Thema's in de ouderkamer
    • Vrijwillige hulpouders.

    De MR

    Iedere school hoort een medezeggenschapsraad (mr) te hebben. Via de mr van de school hebben ouders en medewerkers invloed op het schoolbeleid. Het overleg met de medezeggenschapsraad wordt voor het bevoegd gezag gevoerd door de schoolleider. De mr praat met het schoolbestuur over onder meer de begroting van de school, het schoolplan, de veiligheid binnen de school en op het schoolplein en de taakverdeling van het personeel. De mr van onze school heeft?4 ?leden en vergadert 6 à 7 keerper jaar. Als ouder bent u van harte welkom om deze openbare vergaderingen bij te wonen.

    Leden mr:?

    • Abdesalam Melhoui (voorzitter)
    • Nadia Aberkam
    • Sophie Spuijman
    • Tamara Ortisi
  • Wat is de hoogte van de vrijwillige ouderbijdrage?

    €40,00

    Wat wordt met dat geld gedaan?

    • Kerst
    • Schoolreis
    • Sinterklaas
    • cultuurfeest
    • Pasen
    • Uitjes

    Zijn er overige vrijwillige schoolkosten?

    Ja

    Wat wordt daarmee betaald?

    Voor het schoolkamp voor groep 8 wordt een eigen bijdrage van 100 euro gevraagd.

    Mochten hier nog vragen over zijn dan kunt u altijd bij de directie terecht zodat uw vragen beantwoord worden.

    Extra informatie over ouderbijdrage

    Het basisonderwijs is gratis in Nederland. De extra activiteiten die een aanvulling vormen op het onderwijs, worden echter niet door de overheid bekostigd. Denk hierbij aan het sinterklaasfeest, de kerstmaaltijd, sportdag of het schoolreisje. Deze activiteiten moeten op een andere manier bekostigd worden. Wij vragen u om als ouder/verzorger een vrijwillige bijdrage te leveren aan het bekostigen van deze activiteiten. Uw bijdrage gebruiken we voor het organiseren van deze leuke activiteiten voor de kinderen.

    De vrijwillige bijdrage is vrijwillig. Kinderen van ouders/verzorgers die niet kunnen of willen betalen, mogen altijd meedoen met de activiteiten. Wel kan de school besluiten om, als er door alle ouders samen niet voldoende geld wordt opgehaald, de activiteiten voor alle leerlingen te wijzigen of niet door te laten gaan.

    Natuurlijk wordt het geld goed beheerd door de school. Jaarlijks maken we een begroting en een verantwoording. De oudergeleding van de mr van onze school moet hiermee instemmen.De hoogte van de vrijwillige ouderbijdrage bedraagt op onze schoolEUR 40

    Hoe wordt er bij BOOR omgegaan met Onderwijsgeld -

    Verdeling van middelenOnze school maakt deel uit van Stichting BOOR. Een Stichting met ongeveer 75 scholen. De bekostiging vanuit de overheid (ministerie van OCW) vindt plaats per school. Het bestuur van onze stichting heeft als beleid dat alle scholen de beschikking hebben over de middelen die door OCW voor de school zijn beschikt.Vanuit deze middelen moeten echter ook BOOR Services en de bovenschoolse activiteiten betaald worden. BOOR Services verzorgt onder andere voor de gehele organisatie de salarisadministratie, werving- en selectie van nieuwe leerkrachten, ICT-diensten, de financiële administratie, verantwoording richting OCW, gemeente en andere subsidieverstrekkers, het regelen van onderhoud aan de schoolgebouwen, ondersteuning bij onderwijskwaliteit en juridische vraagstukken. De bovenschoolse activiteiten betreffen de salarislasten van de bovenschoolse directie, personeelslasten die in verband met de wet op de privacy niet per school geadministreerd mogen worden, opleidingstrajecten voor de gehele sector en overige kosten voor de gehele sector.Om de kosten van deze diensten te dekken, dragen alle scholen een percentage van de totale baten per school af. De hoogte van dit bedrag is bij elke schoolbegroting zichtbaar. De afdracht wordt zo laag mogelijk gehouden, zodat het onderwijsgeld zoveel mogelijk wordt besteed aan het onderwijsproces.

  • Hoe melden ouders hun kind ziek of afwezig?

    Over schoolverzuim

    Scholen zijn verplicht ongeoorloofd schoolverzuim te melden bij de leerplichtambtenaar. Soms kan het zijn dat een leerling niet naar school kan gaan en er sprake is van geoorloofd schoolverzuim. Op de website van de Rijksoverheid (www.rijksoverheid.nl) staat uitgelegd hoe en wanneer er sprake is van geoorloofd verzuim.

    Voorwaarden voor geoorloofd schoolverzuim
    • bij ziekte moet de directeur dit op tijd horen;
    • bij een verplichting vanuit een geloofsovertuiging moet de ouder/voogd de directeur van tevoren informeren;
    • voor afwezigheid wegens een huwelijk of uitvaart moet de directeur vooraf toestemming geven.

    Is het niet mogelijk op vakantie te gaan tijdens de schoolvakanties? Dan kunt u bij de schoolleiding toestemming vragen voor schoolverlof buiten de schoolvakanties.

    Hoe melden ouders hun kind ziek?

    Verzuim van een leerling moet altijd gemeld worden aan de school. Dit kan telefonisch.

    Wij zijn bereikbaar vanaf 08.00 uur. Uw verzuimmelding graag vóór 08.30 uur doorgeven. Ook wanneer uw kind eerst naar de dokter of tandarts gaat, graag voor schooltijd melden.

    Hoe vragen ouders verlof aan voor hun kind?

    Via een verlofaanvraagformulier bij de directie.
  • Wat is het toelatingsbeleid?

    Op onze openbare basisschool zijn alle kinderen welkom, mits wij kunnen voorzien in hun behoefte. In ons schoolondersteuningsprofiel (SOP) staat beschreven wie we wel of niet goed onderwijs kunnen bieden. Een voorbeeld van een onderwijsbehoefte wat wij niet kunnen bieden, is les geven aan blinde of dove kinderen.

    Ruim voordat uw zoon of dochter 4 jaar wordt, is het al belangrijk om goed te onderzoeken welke scholen er in de buurt zijn en waar uw kind eventueel ingeschreven kan worden. We adviseren altijd om op tijd verschillende scholen te bezoeken zodat u zeker weet dat u de juiste keuze voor uw kind maakt. Om meer te weten te komen over OBS Dakpark, is het fijn om een afspraak te maken met de directeur. Zij vertelt u over wat we uw kind kunnen bieden hoe we ons onderwijs inrichten. U krijgt dan een inschrijfformulier en ze laat u de hele school zien.

    Zit uw kind op de Rotterdamse peuterspeelzaal in ons gebouw, dan maken u en uw kind al snel op een speelse manier kennis met onze school doordat hij/ zij al regelmatig samen met u mee doet met de kleutergroepen.

  • afspraken binnen de school

    AVG en foto's

    We maken regelmatig foto's van de kinderen wanneer ze aan het werk zijn of met een bijzondere activiteit bezig zijn. Die sturen we via Social Schools naar de ouders van de groep. Ook gebruiken we foto's van de kinderen in de schoolgids.

    Wilt u liever niet dat er van uw kind(eren) foto's gemaakt en verzonden of gepubliceerd worden, geef dit dan aan in het formulier dat u bij de start van het schooljaar ontvangt.

    Social schools

    Wij communiceren over uitstapjes, thema's, bijeenkomsten, leuke nieuwtjes uit de groep, enz. via social schools. Er wordt in het Nederlands gecommuniceerd. Snapt u niet helemaal wat er geschreven staat, kom dan even naar de groepsleerkracht of de directie en dan kunnen we u helpen om te begrijpen wat er staat.

    Let op: We geven dus geen papieren nieuwsbrieven mee!!! De berichten op social schools zijn dus belangrijk. Houd uw mail of de app dus in de gaten.

    Wij doen ons best om de informatie op tijd naar u te sturen.

    Water drinken

    Op school drinken de kinderen alleen maar water. Er mogen geen pakjes drinken mee naar school genomen worden. We hebben dit besloten omdat water gezond is en er geen suikers ed in zitten, ze kunnen het de hele dag door drinken en we voorkomen hiermee dat de pakjes drinken worden opgedronken door kinderen die zelf niets mee genomen hebben. U hoeft uw kind dus alleen maar een waterfles met de naam erop mee naar school te geven ( naast het fruit en de boterhammen/ lunch)

Waar wonen de leerlingen van deze school?

In welk postcodegebied wonen de leerlingen van deze school?

PostcodegebiedAantal leerlingenPercentage
30255540,4%
30242014,7%
30261611,8%
30291511%
302375,1%
2522<5
3013<5
3021<5
3022<5
3027<5
3028<5
3066<5
3071<5
3075<5
3081<5
3082<5
3117<5
3119<5
3191<5
3195<5

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

Positief schoolklimaat

Leefstijl

De school heeft veel aandacht voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van de kinderen. Door de inzet van de methode Leefstijl leren de kinderen meer weerbaar en sociaal vaardig worden. Samen met hun klasgenoten doen de leerlingen activiteiten en opdrachten die gericht zijn op "goed omgaan met elkaar".

ZIEN
Met het leerlingvolgsysteem van ZIEN! worden de sociaal-emotionele vaardigheden geobserveerd. De leerlingtevredenheidspeiling gebruikt de school om het welbevinden van het kind in kaart te brengen. Het voorkomen en omgaan met pesten krijgt binnen deze school extra aandacht.

Pesten

Dakpark maakt gebruik van een pestprotocol, heeft een anti-pestcoördinator, doet mee aan de Week van het Pesten en de kinderen van groep 5 t/m groep 8 vullen jaarlijks een vragenlijst over pesten in.


Positive Behaviour Support (BPS)
Deze methodiek gaat uit van positief gedrag en voorspelbaar gedrag van de leerkracht. Alle leerkrachten zijn erop gericht om het goede gedrag te belonen en positief te waarderen. Negatief gedrag wordt genegeerd. Bij ongewenst gedrag wordt het reflectieformulier gebruikt. Hierbij leert het kind terug te kijken naar zijn vertoonde gedrag en leert het om volgende incidenten te voorkomen door positieve keuzes te maken. Ouders/verzorgers worden op de hoogte gesteld als het kind een time-out buiten de eigen groep heeft gekregen. Het kind krijgt in dat geval een reflectieformulier mee naar huis dat door de ouder/verzorger ondertekend moet worden en aan de leerkracht moet worden teruggeven.

  • Schoolveiligheidsplan
  • Anti-pestprotocol
  • Meldcode Kindermishandeling en huiselijk geweld
  • Welk anti-pestprogramma wordt gebruikt?

    We werken met de methode Leefstijl voor de Sociaal-Emotionele Vorming.
  • Hoe toetst de school de sociale veiligheid?

    De school monitort de sociale en fysieke veiligheid met een vragenlijst afgenomen door/via: Enquêtetool van Vensters.

    Toelichting van de school

    De veiligheidsbeleving wordt gemonitord met de enquête van Vensters. De leerlingen van de groepen 6 tot en met 8 hebben de vragenlijst ingevuld. Het is van groot belang dat onze leerlingen zich veilig voelen op school en dat wanneer ze dat niet doen, dat we onderzoeken hoe dat komt en hoe we het op kunnen lossen.
  • Wie is de anti-pestcoördinator of vertrouwenspersoon?

    Anti-pestcoördinator

    Dhr. Van den Bosch

    Stuur een e-mail

    Vertrouwenspersoon

    Mevr. De Kwaadsteniet

    Stuur een e-mail

Openbare Basisschool Dakpark (Rotterdam) | Scholen op de kaart (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Reed Wilderman

Last Updated:

Views: 5563

Rating: 4.1 / 5 (72 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Reed Wilderman

Birthday: 1992-06-14

Address: 998 Estell Village, Lake Oscarberg, SD 48713-6877

Phone: +21813267449721

Job: Technology Engineer

Hobby: Swimming, Do it yourself, Beekeeping, Lapidary, Cosplaying, Hiking, Graffiti

Introduction: My name is Reed Wilderman, I am a faithful, bright, lucky, adventurous, lively, rich, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.